Σχετικά με τον μετεωρολογικό σταθμό

Ο σταθμός τροφοδοτείται από έναν Davis Vantage Vue μετεωρολογικό σταθμό. Βρίσκεται σε υψόμετρο 115 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και σε απόσταση 3 χλμ από το κέντρο της πόλης. Τα δεδομένα συλλέγονται κάθε 2.5 δευτερόλεπτα και η σελίδα ενημερώνεται κάθε 8 δευτερόλεπτα. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από το Λογισμικό Weather Display. Ο σταθμός αποτελείται από ένα ανεμόμετρο, ένα βροχόμετρο και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας τοποθετημένο σε μετεωρολογικό κλωβό για την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια καταγραφής.

davis  stathmos

Η θέση του σταθμού της Δράμας στον χάρτη

map

Σχετικά με το νομό της Δράμας

Ο Νομός της Δράμας βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Eλλαδικού χώρου, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Αποτελεί τον πλουσιότερο νομό από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος. Εδώ βρίσκονται τα δάση της Ερυθρελάτης και του Φρακτού, οι ποταμοί Νέστος, όπου υπάρχει και το Υδροηλεκτρικό φράγμα της Δ.Ε.Η. και Αγγίτης, γνωστός από το μοναδικό σπήλαιο των πηγών του. Η Δράμα περικλείεται από τα βουνά της Ροδόπης στα βόρεια, του Μενοικίου και του Ορβήλου στα δυτικά, του Παγγαίου στα νότια και τα όρη της Λεκάνης στα ανατολικά.Ο ορεινός όγκος που δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο του ορίζοντα στα 2.232 μέτρα είναι το Φαλακρό, το "βουνό σύμβολο" της Δράμας.Διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και διαιρείται σε οκτώ δήμους και μια κοινότητα.

Είναι ο Έβδομος σε εκταση νομός στην Ελλάδα με 3.468 τ.χλμ. και εδώ υπάγεται το Κάτω Νευροκόπι, ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στη χώρα, γνωστό για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που παρατηρούνται κατά την διάρκεια του χειμώνα. Το κλίμα της περιοχής είναι ηπειρωτικό, με δριμύς χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Μπορείτε να επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κεντρο Φαλακρού, το 2ο μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Στην πρωτεύουσα του νομού είναι συγκεντρωμένες οι βασικές υπηρεσιες διοίκησης, εκπαίδευσης, περίθαλψης και αθλητισμού. Στο Νομό θα φθάσουμε οδικά και σιδηροδρομικά μέσω Θεσσαλονίκης, ακτοπλοϊκά μέσω Καβάλας και αεροπορικά μέσω του αεροδρομίου "Μέγας Αλέξανδρος" της Χρυσούπολης.

Σχετικά με τη σελίδα

Αυτή η σελίδα βασίζεται σε πρότυπο από CarterLake.org με μετατροπή σε κώδικα PHP από Saratoga-Weather.org.
Πολλές ευχαριστίες στον Kevin Reed του TNET Weather για την εργασία στα πρότυπα του Carterlake, και το σχεδιασμό για την κοινή διαχείριση της σελίδας σε κώδικα PHP.
Πολλές ευχαριστίες στον Mike Challis του Long Beach WA για την γεννήτρια κατασκευής γραφικών διεύθυνσης ανέμου, Εναλλάκτη Θεμάτων και τη βοήθεια μορφοποίησης αυτών των προτύπων με κώδικα CSS.
Πολλές ευχαριστίες στον Ken True του Saratoga-Weather.org για την απεικόνιση του πίνακα συνθηκών με κώδικα AJAX, του κεντρικού πίνακα και την ενσωμάτωση του TNET Weather common PHP site design για αυτήν τη σελίδα.

Ευχαριστίες στον Αθανάσιο Τσιουκανάρα του meteothes.gr για τα αρχεία ελέγχου της Ελληνικής μετάφρασης.

Το πρότυπο αρχικά βασίστηκε στο Designs by Haran.

Ατή η σελίδα συμμορφώνεται με το XHTML 1.0. Επαληθεύστε τα XHTML και CSS αυτής της σελίδας.